Migræne (Migraine)

Hvad er Migræne?

Migræne er anfald med ensidig, pulserende hovedpine som varer 4-72 timer. Smerterne er ofte ledsaget af kvalme og opkastninger, lysskyhed og lydfølsomhed. Hvilken side af hovedet der påvirkes, kan variere fra anfald til anfald.

MIGRAINE4Årsager til Migræne

Man mener, at hjernen er overfølsom for signaler fra smertemålere i hjernehinden og karrene i hjernen.

Arv er formentlig af betydning for at udvikle migræne, men der er sandsynligvis også ikke-arvelige faktorer, der spiller ind.

Har man migræne, kan den ofte udløses af såkaldte triggere. Almindelige triggere er forskellige typer mad og drikke, f.eks. ost, appelsiner, chokolade, rødvin og alkohol. Søvnmangel, stress, hvile efter stress, stærke sanseindtryk og menstruation kan også udløse migræne.

Hvordan behandles Migræne?

Det er vigtigt ikke at bruge mere smertestillende medicin end absolut nødvendigt. Et højt forbrug kan på sigt forværre hovedpinen.

Akupunktur til behandling af Migræne

  • Mange undersøgelser viser nemlig, at akupunktur kan have en gavnlig effekt på forskellige typer af hovedpine og migreæne. Bl.a.viser en større britisk undersøgelse ,hvor 401 patientr deltog, at akupunktur virker mod migræne.
  • Danske Akupunktører har fremlagt forskningsresultater fra ni store meta- analyser for sundhedsordførerne, sundheds- ministeren, Sundhedsstyrelsen og regionerne.

Denne cochrane meta-analyse omfatter 4419 patienter i 22 kliniske forsøg med akupunkturs effekt på migræne og forebyggelse heraf. forfatterne konkluderer, at akupunktur er gavnlig alene eller i tillæg til rutine behandling af akutte anfald, samt har bedre effekt med færrebivirkninger end konventionel forebyggende behandling af migræne.

 

 

Del Kinesisk Akupunktur Klinik: