Warning: Undefined array key "options" in /customers/8/2/b/klassisk-akupunktur.dk/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 93

Behandling med nåle

Akupunktur

Akupunktur er to ord sat sammen fra latin. Acus der betyde nål, og punktura der betyder at punktere eller stikke.
Det, der sker ved behandlingen, er, at en steril éngangsnål bliver isat i et bestemt punkt på kroppen. Derved frigøres en i kroppen iboende energi, hvorved kroppen selv bliver i stand til at igansætte en heling af den/de ubalancer, der har forårsaget klientens tilstedeværende symptomer.

Ved Wrist and Angle anvendes nåle, som bliver siddende efter selve klinik behandlingen. Og ved Auriculoterapi (fransk øreakupunktur) benyttes ofte ASP-nåle, som også bliver siddende efter selve klinik behandlingen.

Scalp Akupunktur

Scalp Akupunktur, også kendt som Neuroacupuncture, er en behandling baseret på viden om traditionel akupunktur og neurologi. Det gøres ved at indsætte akupunkturnåle i løs areolar vævslag i hovedbunden for at stimulere hjernens neuroner i det underliggende område.

Scalp Akupunktur virker ved at stimulere hjernecellerne, der er relateret til de nedsatte funktioner. Mekanismen er tredoblet: at ‘vække’ hjernecellerne, der ikke er døde, men som ikke fungerer korrekt, tilskynde til rekruttering af sunde hjerneceller til at udføre den mistede funktion og til at fremme en sund reintegration af hjernesystemet.

Scalp Akupunktur bruges mest til post-slagtilfælde og hjernekirurgi terapi. Der er gode kliniske beviser for dets behandling ikke kun afasi, men andre neurologiske problemer, herunder lammelse, Parkinsons sygdom, multipel sklerose, traumatisk hjerneskade, motorneuronsygdomme, fantomslimhindesyndrom, Menieres syndrom, posttraumatisk stresslidelse, chorea, Alzheimers sygdom , Restless Leg Syndrome og Attention Deficit Hyperactivity Disorder.

Øreakupunktur

Øreakupunktur er en metode, hvor der sættes små, tynde, sterile éngangsnåle i ørerne, hvorved der i princippet sker det samme som ved kropsakupunktur.

Ofte kan det være et rigtig godt tiltag at kombinere disse to former, altså den klassiske kropsakupunktur og øreakupunktur, men det beror naturligvis på den individuelle situation, og hvordan akupunktøren har bedømt patientens tilstand.

Elektroakupunktur

Elektroakupunktur foregår på den måde, at man sender en svag strøm igennem de indsatte nåle for at stimulere akupunkturpunkterne.
Akupunktur med elektronisk stimulans kan bruges som behandling i forbindelse med flere forskellige former for ubalancer og lidelser.

Elektroakupunktur har i forhold til visse lidelser og kroniske tilstande vist sig at have en stærkere effekt end almindelig akupunktur-behandling. (F.eks. har elektroakupunktur vist sig særligt effektiv i forbindelse med behandling imod spændingshovedpine, arbejdsskader, sportsskader, muskel- og ledsmerter, overvægt og generelle smerter).