Warning: Undefined array key "options" in /customers/8/2/b/klassisk-akupunktur.dk/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 93

Moxibustion

Moxibustion (herefter kaldet moxa) er en flere tusinde år gammel kinesisk varmende behandling. Akupunktøren opvarmer akupunkturpunkterne med brændende blade fra den kinesiske urt gråbynke.

Moxa en metode, hvor en sammenpresset rulle af kinesisk gråbynke, formet som en cigar antændes, og når der er en tilpas glød, holdes moxarullen hen over et punkt eller bevæges på en bestemt måde over et område.

Moxa kan også gives direkte på nålene. Løs moxa presses fast om nålen hvorefter det antændes. Den langsomt glødende moxa varmer nålen direkte i akupunkturpunktet. Patienten mærker en intens, men behagelig varme, der ikke brænder.

Denne metode anvendes ofte i de situationer, hvor det som et led i behandlingen er nødvendigt at fjerne kulde, stagnationer eller smerter, enten overfladisk eller i dybden, for at opnå det ønskede resultat.